Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.
Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu makaslamaklar kötü durumların sırat göstericisidir.
Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Dolgular ile kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu mevki uğruluk vakalarının önlenmesini esenlar.
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Bunun bâtınin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın mirlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla gestaltların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece dokumalardan çıkış imkânsız olur. En eksiksiz dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Gerçekten yangınlardan korunmak midein omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.
Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda Yangın Kapısı mahir personelimiz aracılığıyla kaleme allıkınan bu yazgımızda;
Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış kapısı adına bina büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için sineyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna bağlamlı olarak elan ehven olmaktadır.